Camping Flevoland → Top 10 Leukste Campings (o.a. In Biddinghuizen, Zeewolde En In De Buurt Van Almere) (2024)

Ben jij op zoek naar een fijne camping in Flevoland? Met je gezin, de hele familie, met vrienden of met je partner? Dan zijn er genoeg campings om uit te kiezen. Zo zijn er veel leuke campings in de omgeving van Biddinghuizen, Zeewolde en Almere! Op deze pagina hebben wij de leukste campings in Flevoland voor je op een rij gezet. Ontdek ze hieronder allemaal en vind jouw favoriet!

Inhoud:

  1. Campings Flevoland
  2. RCN Camping Zeewolde
  3. Molecaten Camping Flevoland (Biddinghuizen)
  4. Europarcs Zuiderzee (Biddinghuizen)
  5. Camping het Bospad (Emmeloord)
  6. Kamperen in Flevoland in een safaritent
  7. Camping de Hinde (Dronten)
  8. Netl Camping Kallumaan (Kraggenburg)
  9. Bonustip: Recreatiepark de Voorst (Kraggenburg)
  10. Bonustip: Waterparc Veluwemeer (Biddinghuizen)
  11. Bonustip: Vakantiepark ’t Akkertien (Vollenhove)
  12. Bonustip: Center Parcs de Eemhof (Zeewolde)

Campings Flevoland

Tijdens een vakantie op een camping in Flevoland weet je één ding zeker: het water is nooit ver van je vandaan. Zo liggen sommige campings direct aan het strand of aan het Veluwemeer. Aan watersport dus geen gebrek! Maar ook als je wilt genieten van de groene natuur, de moeraslanden en de uitgestrekte polders ben je in Flevoland op de juiste plek. En natuurlijk mag je een bezoek aan het vissersplaatsje Urk zeker niet overslaan. Ga je met de kinderen kamperen in Flevoland? Dan zullen zij het vast geweldig vinden als je ze meeneemt naar pretpark Walibi, het Dolfinarium of Aviodrome. Maar ook wanneer je eigenlijk geen zin hebt om uitstapjes te maken, bieden de meeste campings in Flevoland tal van leuke faciliteiten zoals een zwembad, animatie, sportvelden en bootverhuur. Kortom, er is genoeg vertier voor jong en oud!

RCN Camping Zeewolde

  • Aantal personen2 – 6
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntKamperen aan het water

RCN Camping Zeewolde is een gezellige 4-sterren camping in Flevoland, dichtbij de Oostvaardersplassen en de Stille Kern. Je vindt hier een unieke combinatie van strand, natuur en een mooie jachthaven. Daarom zijn hier veel activiteiten mogelijk. Sport op de uitgebreide sportvelden, leer surfen bij de zeilschool of geniet van de warme zonnestralen vanaf je handdoekje op het strand. Zit het weer tegen? Dan kan je lekker zwemmen in het overdekte zwembad van het park. RCN Zeewolde is een heerlijke plek voor gezinnen vanwege de uitgebreide faciliteiten en de mooie ligging bij het water. Kinderen zullen hier niets tekort komen, want er is een leuke speeltuin, een kruimelpadclub, een dierenweide en een gave waterspeeltuin. Een dagje er op uit? Huur dan een e-chopper voor een tour door Zeewolde of vaar met een bootje over de Oostvaardersplassen.

Meer info en boeken

Molecaten Camping Flevoland (Biddinghuizen)

  • Aantal personen2 – 6
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntAan het Veluwemeer + Jachthaven

Molecaten Camping Flevoland is een uitstekende keuze voor watersportliefhebbers. Dat heeft alles te maken met de ligging net achter de rietkragen van het Veluwemeer. Hier kan je vele watersporten beoefenen zoals surfen, zeilen en vissen. De camping bestaat uit twee delen; de strandcamping waarbij je aan het water verblijft én de binnendijkse camping. Op dit deel verblijf je heel centraal, vlakbij alle faciliteiten. Je kunt hier kamperen maar ook overnachten in een complete safaritent of in een knus chaletje. In de omgeving is er ook genoeg te zien. Maak een uitje naar Harderwijk of proef de cultuur in de voormalige Zuiderzeestad Elburg. De mogelijkheden op deze camping in Biddinghuizen zijn eindeloos.

Meer info en boeken

Europarcs Zuiderzee (Biddinghuizen)

  • Aantal personen2 – 10
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntBinnenzwembad + Watersport

Op zoek naar een fijne camping in Flevoland, direct aan het Veluwemeer? Dan is Europarcs Zuiderzee een echte aanrader voor jouw vakantie. Dit vakantiepark is een fantastische plek voor jong en oud. Je verblijft hier vlakbij de uitgestrekte bossen van de Veluwe, tussen mooie polderlandschappen en vlakbij het attractiepark Walibi Holland. In de omgeving zijn er mooie wandel- en fietsroutes mogelijk dwars door de natuur. Maar je hoeft het vakantiepark niet af om wat te beleven. Zo vind je op het park zelf een watersportcentrum, een binnenzwembad, sauna, restaurant, pizzeria, een beachclub en nog veel meer. Op deze camping in Flevoland zul je tijd tekortkomen.

Meer info en boeken

LEES OOK: Campings aan het water in Nederland

Camping het Bospad (Emmeloord)

  • Aantal personen2 – 4
  • PrijscategorieGoedkoop
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntKleinschalig

Overnacht jij het liefst midden in de natuur? Kies dan voor een vakantie op Camping het Bospad. Deze kleine camping is perfect voor natuurliefhebbers die houden van rust, ruimte en alle vrijheid. Zo is de camping een goed startpunt voor mooie fietsroutes en wandelingen door de prachtige omgeving. Kampeer hier met je eigen caravan op een ruime kampeerplaats of kies voor een verblijf in een uitgeruste caravan of blokhut. Deze camping in Flevoland is perfect voor ouderen met leuke activiteiten zoals klaverjassen, darten en bridgen. Regelmatig wordt er een gezamenlijke barbecue georganiseerd. En komen de kleinkinderen een dagje op bezoek in de zomervakantie? Dan kunnen zij meedoen met een leuke speurtocht of spelen in de speeltuin.

Meer info en boeken

Kamperen in Flevoland in een safaritent

  • Aantal personen2 – 6
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntKamperen op een onbewoond eiland

Beleef de ultieme glamping experience tijdens een overnachting in deze unieke ‘Gobi’ safaritent. Dit verblijf is perfect voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een unieke beleving en veel privacy. Je vindt dit verblijf op het eiland Kluut, midden in het Veluwemeer. Met een boot word je in zo’n 10 minuten naar het eiland gebracht. Daar vind je een compleet andere wereld met veel rust, mooie natuur en fluitende vogels. Geniet hier van een fantastisch uitzicht over het Veluwemeer. Totaal zijn er 15 tenten aanwezig, die zijn ingericht met alle benodigdheden voor een fijne kampeervakantie. Ga back to basic en overnacht in dit bijzondere natuurgebied.

Meer info en boeken

Camping de Hinde (Dronten)

  • Aantal personen2 – 6
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntKleinschalig + Aan het Veluwemeer

Ben jij op zoek naar een gemoedelijke camping in Flevoland waar je met het hele gezin een heerlijke tijd zult beleven? Dan is Camping de Hinde een uitstekende keuze. Deze kleine gezinscamping ligt direct aan het Veluwemeer en beschikt over mooie safaritenten om in te overnachten. Hier ervaar je het echte kampeergevoel. Waarom zou je op deze camping aan het Veluwemeer willen verblijven? Vanwege het strand, de uitgebreide sportmogelijkheden en de vele faciliteiten voor de kinderen. De camping ligt heel centraal ten opzichte van steden als Zwolle, Kampen en Elberg. Zelfs een uitje naar Walibi Holland behoort tot de mogelijkheden.

Meer info en boeken

LEES OOK: Campings aan het Veluwemeer

Netl Camping Kallumaan (Kraggenburg)

  • Aantal personen2 – 6
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntFamiliecamping

Netl Camping Kallumaan is niet zomaar een gezellige familiecamping. Het is de ideale plek voor een heerlijke familievakantie. Als gast heb je tijdens je verblijf gratis toegang tot het recreatiepark Netl de Wildste Tuin. Hier kun je relaxen aan het strand, spelen in de jungle, olifantenpaadjes verkennen en borrelen in het strandpaviljoen. Zin in een dagje weg? Huur dan een fiets bij de camping en trek er op uit in de mooie omgeving. Ontdek het pittoreske dorpje Giethoorn of maak een uitje naar het museum in Emmeloord. Camping Netl biedt ruime kampeerplaatsen aan, maar je kunt er ook overnachten in een compleet ingerichte tent, een lodge of in verschillende starcaravans. Kortom, op deze camping in Flevoland vind je altijd wel een passend verblijf wat aan je wensen voldoet.

Meer info en boeken

Bonustip: Recreatiepark de Voorst (Kraggenburg)

  • Aantal personen2 – 5
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanNee
  • PluspuntOvernachten in lodges van boomstammen

Natuurliefhebbers opgelet! In deze luxe lodges van Recreatiepark de Voorst moet je echt eens overnachten. Ze zijn volledig gemaakt van boomstammen. Daardoor krijg je hier een heel avontuurlijk gevoel. Laad je batterij weer volledig op in de mooie omgeving van het Voorsterbos. Hier vind je prachtige oevers en verschillende mogelijkheden voor watersporters. Ga bijvoorbeeld kanoën of varen op de Zwolse Vaart. Tijdens je vakantie op dit park, mag je een bezoek aan het Nationaal Park de Weerribben-Wieden niet overslaan. Geniet hier van de prachtige natuur. Na een actieve dag kom je moe en voldaan weer terug in je luxe lodge. Ga je zelf koken vanavond of neem je plaats in het gezellige restaurant voor een heerlijke pannenkoek van de kaart? Op deze camping in Flevoland kan allebei!

Meer info en boeken

Bonustip: Waterparc Veluwemeer (Biddinghuizen)

  • Aantal personen2 – 16
  • PrijscategorieLuxe
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntZwembaden + Aan het Veluwemeer

Landal Waterparc Veluwemeer biedt plezier voor het hele gezin. Het park ligt direct aan het mooie Veluwemeer en biedt uitgebreide faciliteiten voor een heerlijke gezinsvakantie. Zo vind je er een overdekt openluchtzwembad, een compleet fun & entertainment programma, een indoor speeltuin met een speelkasteel voor de kinderen. Beleef hier volop waterpret in de zwembaden, maar ook op het meer. Op het park kun je een bootje huren waarmee je zelf over het meer kunt varen. Lekker avontuurlijk! Dit vakantiepark in Flevoland biedt alles wat je nodig hebt; van uitgebreide faciliteiten tot aan diverse horecagelegenheden. Wil je er toch een dagje op uit? Ga dan shoppen in Bataviastad of betreed een vlaggenschip op de Bataviawerf.

Meer info en boeken

LEES OOK: Vakantiehuizen aan het water

Bonustip: Vakantiepark ’t Akkertien (Vollenhove)

  • Aantal personen2 – 30
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntOverdekt zwembad

Vakantiepark 't Akkertien ligt officieel in Overijssel, net over de grens met Flevoland. Vanwege haar bijzondere ligging, mag dit vakantiepark niet ontbreken aan deze lijst met campings in Flevoland. Je vindt dit vakantiepark namelijk in het waterrijke natuurgebied van de Weerribben-Wieden. Hier kun je uitstekend vissen, wandelen, fietsen en varen door de prachtige natuur. Wat maakt deze plek nog meer zo speciaal? De bijzondere accommodaties om in te overnachten. Zo kun je kiezen voor een gewone kampeerplaats, maar ook een knus chaletje, een modern vissershuisje en zelfs een unieke helikopter. Hoe bijzonder is dat!

Meer info en boeken

Bonustip: Center Parcs de Eemhof (Zeewolde)

  • Aantal personen2 – 12
  • PrijscategorieBetaalbaar
  • Hond toegestaanJa
  • PluspuntSubtropisch zwembad

Zeg je weekendje weg of vakantie in eigen land? Dan zeg je Center Parcs. In een vakantiepark van Center Parcs weet je dat het je aan niets zal ontbreken. Deze vakantieparken bieden eindeloos veel vermaak voor alle leeftijden. Zo ook op Center Parcs de Eemhof in Zeewolde. Beleef hier volop avontuur in de uitgestrekte bossen, in de Aqua Mundo met spetterende waterglijbanen en in de mooie cottages. Daar kunnen andere campings in Zeewolde niet aan tippen. Bij dit park vind je uitgebreide horecafaciliteiten; o.a. een gezellige beachclub, een friettent, pizzeria, grillrestaurant en nog veel meer. Daarnaast zijn de vakantiewoningen allemaal vernieuwd en modern ingericht voor een top verblijf in Flevoland.

Meer info en boeken

LEES OOK: Vakantiepark met subtropisch zwembad

Meer tips voor vakantieparken en campings in Flevoland

  • Landal
    → Bekijk alle vakantieparken in Flevoland
  • Voordeeluitjes
    → Leuke aanbiedingen voor kamperen in Flevoland
  • Allcamps
    → Ruime keuze uit Flevoland campings
  • Natuurhuisje
    → Glamping tenten in Flevoland
  • Suncamp
    → Geselecteerde campings in Flevoland

Op welke camping in Flevoland ga jij vakantie vieren?

Wil jij back to basic overnachten op een camping in Flevoland midden in de natuur? Of kies je toch liever voor een vakantiepark met uitgebreide faciliteiten? Het maakt niet uit wat je kiest, want je zult overal een geweldige vakantie beleven. Flevoland biedt een prachtige natuur, mooie Hanzesteden en leuke activiteiten. Dus welke camping in Flevoland ga jij boeken?

→ Volg ons op Facebook voor een wekelijkse dosis vakantie-vitamines!

Meer inspiratie voor leuke campings in Nederland

  • Campings aan zee in Nederland
  • 5 sterren campings in Nederland
  • Kindvriendelijke camping Nederland
  • Camping Achterhoek
  • Camping Zuid-Holland
  • Campings in Zeeuws Vlaanderen
  • Campings aan het water in Friesland
  • Mooiste campings Zuid-Limburg
  • Campings met binnenzwembad
  • Campings in Groningen
  • Campings met viswater

Tags:camping, Flevoland, Nederland

Camping Flevoland → Top 10 Leukste Campings (o.a. In Biddinghuizen, Zeewolde En In De Buurt Van Almere) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 5719

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.