De grootste stijliconen uit de geschiedenis (2024)

© Getty Images

0 / 60 Fotos

Marlene Dietrich - De Duits-Amerikaanse actrice en model werd voor het eerst beroemd in de jaren 1930 toen ze werd afgebeeld in een smoking.

© Getty Images

1 / 60 Fotos

Marlene Dietrich - Dietrich vond haar look tijdens haar carrière voortdurend opnieuw uit. Ze werd in vanalles gefotografeerd. Van bont en jurken tot mannenkleding. Wat revolutionair was voor die tijd.

© Getty Images

2 / 60 Fotos

Babe Paley - Babe was een socialite die bekend werd in de jaren 1950. Ze werd gefotografeerd met een sjaal om het handvat van haar handtas, een look die tot op de dag van vandaag een internationaal stijlkenmerk is.

© Getty Images

3 / 60 Fotos

Babe Paley - Ze stond ook bekend om het mixen van kledingstukken uit de haute couture en straatmode, zoals het dragen van mixen van goedkope kostuumjuwelen met Fulco di Verdura juwelen.

© Getty Images

4 / 60 Fotos

Audrey Hepburn - De 'Breakfast at Tiffany's'-ster met reebruine ogen werd wereldberoemd nadat ze dat beroemde zwarte jurkje droeg, ontworpen door Hubert de Givenchy.

© Getty Images

5 / 60 Fotos

Audrey Hepburn - Maar Hepburn drukte ook haar stempel op de mode, door het populariseren van recht gesneden broeken, topjes met boothals en haar eenvoudige maar zeer stijlvolle gevoel voor kleding.

© Getty Images

6 / 60 Fotos

Twiggy - Twiggy brak de conventionele moderegels in de jaren 60 met haar androgyne uiterlijk en korte kapsel.

© Getty Images

7 / 60 Fotos

Twiggy - Het Britse culturele icoon was waarschijnlijk het eerste internationale supermodel ter wereld.

© Getty Images

8 / 60 Fotos

Jackie Kennedy Onassis - Als First Lady van de Verenigde Staten straalde Jackie Kennedy een tijdloze stijl uit die eenvoudig en stijlvol was.

© Getty Images

9 / 60 Fotos

Jackie Kennedy Onassis - Haar gebruik van pillboxhoeden, grote zonnebrillen en peacoats werden gekopieerd door miljoenen vrouwen over de hele wereld.

© Getty Images

10 / 60 Fotos

Veruschka - Gravin Vera von Lehndorff-Steinort is een in Pruisen geboren model die bekend werd in de jaren 1960 en 1970.

© Getty Images

11 / 60 Fotos

Veruschka -

Ze werkte samen met Salvador Dali in Kenia en introduceerde een nieuw genre van modellenwerk gemengd met kunst.

©

Getty Images

12 / 60 Fotos

Grace Jones - De androgyne gelaatstrekken van Grace Jones veroverden Parijs in de jaren 1970. Ze werkte vaak samen met de Franse fotograaf Jean Paul Goude, die in 2014 beroemd werd door Kim Kardashians 'Break the Internet'-foto's voor Paper magazine.

© Getty Images

13 / 60 Fotos

Grace Jones - Jones ging later acteren (hier te zien in de film 'Shaka Zulu: The Citadel' uit 2001) en bracht ook verschillende muziekalbums uit, waaronder 'Island Life' (1985).

© Getty Images

Jane Birkin - De Engelse actrice, zangeres en model was in de jaren 70 populair om haar jongensachtige looks, waarmee ze bewees dat casual ook stijlvol kan zijn. Ze had een beroemde relatie met de Franse componist en dichter Serge Gainsbourg.

©

Getty Images

15 / 60 Fotos

Jane Birkin -

Birkin was de inspiratie achter de Hermès Birkin tas, een draagtas die in 1984 door het merk werd uitgebracht en nog altijd zeer begeerd is. Je kunt de tas niet zomaar kopen, er zijn namelijk jarenlange wachtlijsten voor dit iconische ontwerp.

©

Getty Images

16 / 60 Fotos

Bianca Jagger - De Nicaraguaanse actrice mixte oude en nieuwe stukken en was de belichaming van 70's high glamour. Ze was getrouwd met Mick Jagger van 1971 tot 1979.

© Getty Images

17 / 60 Fotos

Bianca Jagger - Jagger is momenteel goodwill ambassadeur bij de Raad van Europa en mensenrechtenactivist. En ze is net zo stijlvol als altijd!

© Getty Images

18 / 60 Fotos

Prinses Diana - De People's Princess werd door de modewereld op de voet gevolgd nadat ze op haar trouwdag verscheen in die zijden tafzijde jurk van David en Elizabeth Emanuel.

© Getty Images

19 / 60 Fotos

Prinses Diana - Haar modekeuzes zetten Britse merken, zoals Catherine Walker, op de kaart. Ze inspireerde vrouwen over de hele wereld met haar elegantie en raffinement.

© Getty Images

20 / 60 Fotos

Cindy Crawford - Cindy Crawford, een van de populairste supermodellen van de jaren 80 en 90, zorgde voor opschudding in de mode-industrie, vooral door haar Pepsi-reclame in 1992.

© Getty Images

21 / 60 Fotos

Cindy Crawford - Hoewel Crawford niet langer fulltime model is, is haar dochter Kaia Gerber met succes in haar voetsporen getreden en doet modellenwerk voor merken als Versace, Marc Jacobs en Alexander Wang.

© Getty Images

22 / 60 Fotos

Sarah Jessica Parker - De populaire Carrie Bradshaw, geportretteerd door Sarah Jessica Parker in 'Sex and the City', heeft een grote invloed gehad op de mode, vooral vanwege haar beruchte trouwjurk van Vivienne Westwood.

© Getty Images

23 / 60 Fotos

Sarah Jessica Parker - Buiten het scherm is SJP's stijl net zo opvallend! Haar buitengewone Met Gala looks tonen altijd pure originaliteit.

© Getty Images

24 / 60 Fotos

Elle Macpherson - Elle Macpherson, ook bekend als 'The Body', is beroemd omdat ze een recordaantal keren op de cover van de Sports Illustrated Swimsuit Issue heeft gestaan.

© Getty Images

25 / 60 Fotos

Elle Macpherson - Het Australische model heeft altijd een sterk, gezond lichaamstype gehad, dat ze bovendien nog piekfijn weet te verhullen.

© Getty Images

26 / 60 Fotos

Madonna - Madonna heeft haar looks tijdens haar carrière voortdurend opnieuw uitgevonden, van punk uit de jaren 80 en pure glamour tot de trouwjurk 'Like a Virgin' en de beruchte gouden conische bustier van Jean Paul Gaultier.

© Getty Images

27 / 60 Fotos

Madonna - Haar veelzijdigheid in stijl bewijst dat ze niet alleen een koningin van de pop is sinds de jaren 80, maar ook een koningin van de mode.

© Getty Images

28 / 60 Fotos

Linda Evangelista - Het Canadese model beweerde ooit dat ze haar bed niet uitkwam voor minder dan 10.000 dollar per dag. Ze is een van 'The Big Five', een groep supermodellen die in de jaren 90 op het hoogtepunt van hun carrière waren.

© Getty Images

29 / 60 Fotos

Linda Evangelista - De oorspronkelijke groep bestond uit Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington en Tatjana Patitz, hoewel Patitz later werd vervangen door Claudia Schiffer.

© Getty Images

30 / 60 Fotos

Claudia Schiffer - Schiffer, die aan het begin van haar carrière vaak wordt gezien als een Duitse Brigitte Bardot, werd in de jaren 90 beroemd door haar werk met Chanel.

© Getty Images

31 / 60 Fotos

Claudia Schiffer - Het Duitse model heeft ook geacteerd, onder andere als zichzelf in 'Love Actually' (2003) en als ontwerpster.

© Getty Images

32 / 60 Fotos

Naomi Campbell - Naomi is waarschijnlijk een van de meest invloedrijke modellen van 'The Big Five'. Het Britse model ontving een Icon Award tijdens de 2018 CFDA Awards voor haar bijdrage aan de industrie.

© Getty Images

33 / 60 Fotos

Naomi Campbell - Haar verschijning op de cover van de Britse Vogue in 1987 maakte haar de eerste zwarte covergirl van het tijdschrift sinds 1960. Ze is nog altijd voor de camera en op de catwalk te vinden!

© Getty Images

34 / 60 Fotos

Christy Turlington - Het Amerikaanse model was ook een van de originele 'Big Five' supermodellen uit de jaren 90. Ze verschenen allemaal in de videoclip voor George Michael's 'Freedom! '90' (1990).

© Getty Images

35 / 60 Fotos

Christy Turlington - Tegenwoordig is Turlington het gezicht van Maybelline en heeft ze haar eigen liefdadigheidsinstelling Every Mother Counts opgericht.

© Getty Images

36 / 60 Fotos

Heidi Klum - Heidi Klum heeft haar veelzijdigheid als mode-icoon bewezen tijdens haar carrière als model, ontwerper, actrice en televisiepersoonlijkheid.

© Getty Images

37 / 60 Fotos

Heidi Klum - Heidi was ook het eerste Duitse model dat een Victoria's Secret Angel werd.

© Getty Images

38 / 60 Fotos

Kate Moss - Het Britse model werd nog een grote naam in de jaren 90 nadat ze samen met Mark Wahlberg verscheen in een Calvin Klein ondergoedshoot.

© GettyImages

39 / 60 Fotos

Kate Moss - Ondanks eerdere mediaschandalen over haar heroïnegebruik en controversiële opmerkingen over gewicht, is Kate nog steeds iconisch vanwege haar mix van high-end en bohemienachtige mode.

©

Getty Images

40 / 60 Fotos

Crystal Renn - Toen Renn op haar 14e werd ontdekt, werd haar verteld dat ze groot kon worden in de mode-industrie als ze afslankte. Ze viel af en leed daarna aan anorexia.

© Getty Images

41 / 60 Fotos

Crystal Renn - Crystal werkte als een size zero model en schreef later over haar negatieve ervaringen met body shaming en doorbrak stereotypen door een plus-size model te worden.

© Getty Images

42 / 60 Fotos

Gisele Bündchen - Gisele Bündchen was 15 jaar lang, van 2002 tot 2016, het best verdienende model van Forbes.

© Getty Images

43 / 60 Fotos

Gisele Bündchen - Ze was een van de eerste Braziliaanse modellen die de New Yorkse modewereld veroverde. Haar inzet voor duurzame mode is de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden.

© Getty Images

44 / 60 Fotos

Lea T - Het Braziliaanse transgendermodel werd in 2010 het gezicht van Givenchy en wordt sindsdien beschouwd als een 'trans-pionier'.

© Getty Images

45 / 60 Fotos

Lea T - Ze schreef geschiedenis toen ze in 2011 zoenend met Kate Moss op de cover van Love magazine verscheen. Lea T is een enorm voorbeeld voor de LGBT-gemeenschap.

© Getty Images

46 / 60 Fotos

Michelle Obama - De eerste zwarte First Lady van de Verenigde Staten drukte haar stempel op de mode met haar uiterst elegante stijl.

© Getty Images

47 / 60 Fotos

Michelle Obama - Ze is een voorvechtster van Amerikaanse modemerken en haar stijl is veelal vergeleken met die van Jackie Kennedy.

© Getty Images

48 / 60 Fotos

Kate Middleton - De hertogin van Cambridge wordt vaak geprezen om haar hergebruik van looks en haar mix van high street fashion met stukken uit het hogere segment.

© Getty Images

49 / 60 Fotos

Kate Middleton - Classy, klassiek en chic, alles wat ze draagt wordt snel door velen gekopieerd. Het wordt inmiddels het 'Kate-effect genoemd.

© Getty Images

50 / 60 Fotos

Lady Gaga - Gaga heeft haar sporen verdiend in de muziek- en modewereld met haar bizarre, wereldvreemde gevoel voor stijl.

© Getty Images

51 / 60 Fotos

Lady Gaga - In 2010 droeg ze een jurk die helemaal van vlees was gemaakt en in 2011 arriveerde ze bij de Grammy's in een ei.

© Getty Images

52 / 60 Fotos

Rihanna - Rihanna heeft keer op keer laten zien dat ze niet bang is om te experimenteren met mode. Van pyjama's tot doorschijnende jurken, ze heeft zo'n beetje alles in het openbaar gedragen.

© Getty Images

53 / 60 Fotos

Rihanna - Deze gele outfit die ze droeg naar het Met Gala in een van de 'meest besproken Met galajurken aller tijden'.

© Getty Images

54 / 60 Fotos

Kim Kardashian - De socialite die 'het internet brak' heeft miljoenen volgers op social media en wat ze daar laat zien is zeer bepalend voor het modebeeld.

© BrunoPress

55 / 60 Fotos

Kim Kardashian - Ook heeft ze haar eigen collectie in verzorgings- en make-upproducten en corrigerend ondergoed.

© Getty Images

56 / 60 Fotos

Gigi Hadid - Gigi Hadid, met haar zonnige California Girl-looks, heeft de afgelopen jaren de modewereld veroverd.

© Getty Images

57 / 60 Fotos

Gigi Hadid - Haar moeder (links) is ook model, net als haar jongere zus Bella Hadid (midden). Gigi modelleerde voor het eerst voor Guess toen ze twee jaar oud was en is nu een van de grootste supermodellen ter wereld.

© Getty Images

58 / 60 Fotos

Kendall Jenner - Net als haar halfzus Kim Kardashian heeft Kendall Jenner sociale media gebruikt om haar modecarrière uit te bouwen. Ze is een van de meest gevolgde personen op Instagram.

Jenner won in 2017 op 21-jarige leeftijd de onderscheiding van Fashion Icon of the Decade op de New York Fashion Week.

© Getty Images

59 / 60 Fotos

De grootste stijliconen uit de geschiedenis (2024)
Top Articles
Buckwheat Porridge (17g Plant-Based Proteins)
Oven Baked Buffalo Cauliflower
Qdoba Calorie Calc
5 Fastest Ways To Become Rich by Investing in the Stock Market
Craigslist Lititz
Baue Recent Obituaries
Nehemiah 6 Kjv
Miller Motte College Student Portal
Best Jewelry Laser Engraving Machine to Elevate Your Design
Craigslist Free En Dallas Tx
Futuretechgirls Contact
Craiglist Mohave
Gay Black Scat
In a nutshell - About UM
Two men arrested following racially motivated attack on Sanford teen's car
Urology Match Spreadsheet
20 of the Funniest Obituaries That Will Have You Dying Laughing
Dd Codeshare
Clemson Sorority Rankings 2022
New York Rangers Hfboards
Us151 San Jose
What Times What Equals 82
Watch Jujutsu Kaisen 2nd Season English Sub/Dub online Free on HiAnime.to
Downloahub
Hyb Urban Dictionary
The Blind Showtimes Near Showcase Cinemas Springdale
Often Fvded Barber Lounge
Nyu Paralegal Program
Act3: Walkthrough | Divinity Original Sin 2 Wiki
Week 8 – Quarter 1 Matatag DLL Daily Lesson Logs | September 16 – 20, 2024 DLL
Rochester Ny Missed Connections
G Data IS lastet 16 GB RAM vollständig aus
Pennys Department Store Near Me
R/Maddenultimateteam
They Cloned Tyrone Showtimes Near Showbiz Cinemas - Kingwood
Hyvee.com Login
Hawkview Retreat Pa Cost
Jami Lafay Gofundme
Is Jamie Kagol Married
Samsung Galaxy Z Flip6 | Galaxy AI | Samsung South Africa
OSRS F2P Melee Combat Guide: Fastest Way From 1-99
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Crystal Westbrooks Nipple
Lacy Aaron Schmidt Where Is He Now
Scarabaeidae), with a key to related species – Revista Mexicana de Biodiversidad
Entegra Forum
Ccga Address
Cetaphil Samples For Providers
Nailery Open Near Me
Dimensional Doors Mod (1.20.1, 1.19.4) - Pocket Dimensions
June 21 2019 Algebra 2 Regents Answers
El Pulpo Auto Parts Houston
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 5696

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.